ПРО ЗАСОБИ НАВЧАННЯ У ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З ОХОРОНИ ПРАЦІ

Автор(и)

  • О. П. Шароватова
  • А. І. Морозов
  • О. Д. Малько
  • Б. М. Цимбал

Ключові слова:

підготовка фахівців з охорони праці, засоби навчання, натуральні об’єкти, виїзні заняття, спеціалізовані аудиторії, об’ємні та друковані наочні посібники, фотографії, динамічні таблиці, умовні графічні зображення, комп’ютерна техніка

Анотація

У статті висвітлені деякі особливості навчального процесу у підготовці майбутніх фахівців з охорони праці. Актуалізовано питання ефективності донесення необхідної інформації з питань загальної та виробничої безпеки, особливостей професійної діяльності фахівців з охорони праці у процесі їх фахової підготовки. Розкрито комплекс засобів навчання під час викладання фахових дисциплін у процесі теоретичної та практичної підготовки майбутніх фахівців з охорони праці на прикладі діяльності підрозділів Національного університету цивільного захисту України. Деталізовано особливості організації виїзних занять на підприємства регіону та занять із залученням фахівців практичної та управлінської сфер, використання у навчальному процесі спеціалізованих аудиторій і лабораторій. Наголошено, що організація роботи з будь-яким видом засобів навчання вимагає належної підготовки, знання прийомів їх використання.

Посилання

Бочка С. В. Використання наочних посібників та інших засобів навчання в навчальному процесі на міських курсах / С. В. Бочка // Бюлетень науково-методичного центру навчальних закладів ДСНС України. – 2014. – № 22. – С. 9–15.

Майстренко В. Застосування засобів навчання у навчальному процесі / В. Майстренко // Українська педагогіка. – [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://ukped.com/statti/profesijna-pedagogika/5241-zastosuvannya-zasobiv-navchannyau-navchalnomu-protsesi.html.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-07-29